image

Apple voorziet Safari van zandbak

donderdag 21 juli 2011, 10:27 door Redactie, 1 reacties

Apple heeft een nieuwe versie van Safari uitgebracht, die 58 beveiligingslekken verhelpt en nieuwe privacymaatregelen en sandbox-technologie aan de browsre toevoegt. De 58 lekken bevonden zich in Java, Webkit, ImageIO en andere delen van de browser. Via de kwetsbaarheden konden aanvallers willekeurige code uitvoeren of vertrouwelijke informatie stelen.

Op het gebied van privacy is er een speciaal menu waar gebruikers kunnen zien wat websites voor informatie op de computer opslaan, omdat vervolgens te verwijderen. Ook kunnen gebruikers cookie-instellingen aanpassen en instellen of websites locatiegegevens mogen opvragen. Verder is er een nieuwe optie genaamd 'Private AutoFill'. De optie laat gebruikers gegevens uit hun adresboek aan websites verstrekken, maar alleen als hiervoor toestemming wordt gegeven.

Sandbox
Voor gebruikers van het nieuwe Lion besturingssysteem ondersteunt Safari nu ook een sandbox, net als ook bij Google Chrome en Adobe Reader X aanwezig is. Alle webcontent en applicaties die binnen Safari op Lion worden gebruikt, draaien binnen een sandbox. Daardoor zouden websites geen beveiligingslekken kunnen gebruiken om toegang tot het systeem te krijgen.

Ook zou de sandbox kwaadaardige code op websites blokkeren die persoonlijke gegevens wil stelen of controle over de computer probeert over te nemen. "Sandboxing blokkeert dit automatisch en houdt je computer en informatie veilig", aldus Apple.

Reacties (1)
22-07-2011, 03:52 door Anoniem
mooi kunnen we weer spelen ;) oh dat 'zouden kunnen' graag letterlijk nemen, zonder condoom lol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.