image

FBI stuurt hackers boodschap met arrestaties

donderdag 21 juli 2011, 10:45 door Redactie, 20 reacties

De arrestatie van veertien Anonymous-leden is volgens de FBI een boodschap aan hackers dat chaos op het internet niet wordt getolereerd. Tijdens een internationale operatie werden negentien mensen aangehouden die lid van de anonieme internetbeweging zouden zijn en aanvallen op betaaldienst PayPal uitvoerden. "We willen een boodschap sturen dat chaos op het internet onacceptabel is", zegt FBI topman Steven Chabinsky. "Zelfs als hackers sociale redenen zouden hebben, is het geheel onacceptabel om in websites in te breken en onrechtmatige daden uit te voeren."

Chabinsky benadrukt het belang van internationaal optreden. De FBI werkte samen met de Nederlandse en Britse autoriteiten. In Nederland werden vier mensen aangehouden. "Het internet is voor zoveel mensen zo belangrijk geworden, dat we ervoor moeten zorgen dat het wereldwijde web niet het wilde westen wordt."

Speurwerk
De FBI en andere politiediensten maken zich zorgen dat politiek gemotiveerd hacktivisme tot gevaarlijkere cyberactiviteiten kan leiden, als georganiseerde misdaad en terroristische groepen zich in de hackingvaardigheden van Anonymous of LulzSec interesseren. "Er is geen grootschalige trend om via hacking websites te vernietigen, maar dat kan aantrekkelijk voor criminelen en terroristen zijn", merkt Chabinsky op. "Dat is waar 'hacktivisme', ook als sommigen het nu als overlast zien, de potentie toont om destabiliserend te zijn."

De arrestaties die deze week plaatsvonden waren volgens Chabinsky voornamelijk aan "ouderwets speurwerk" te danken. Daarbij wordt er ook met de slachtoffers samengewerkt en met mensen binnen de hackergemeenschap, die vinden dat de DDoS-aanvallen te ver gingen. "Langzaamaan krijg je dan de aanwijzingen die tot de arrestaties van deze week leiden."

Reacties (20)
21-07-2011, 10:52 door Anoniem
Boodschap niet aangekomen. Next.
21-07-2011, 11:02 door DeliciouslyImperfect
Tijdens een internationale operatie werden negentien mensen aangehouden die [...] aanvallen op betaaldienst PayPal uitvoerden. [...]
De FBI en andere politiediensten maken zich zorgen dat politiek gemotiveerd hacktivisme tot gevaarlijkere cyberactiviteiten kan leiden, als georganiseerde misdaad en terroristische groepen zich in de hackingvaardigheden van Anonymous of LulzSec interesseren.
Een bestaand netwerk tooltje gebruiken om een site te DDOSsen. Nou, nou, dat zijn hacking vaardigheden om jaloers op te worden hoor. ;-)
21-07-2011, 11:07 door Anoniem
Hoor ik nu dat we bang moeten zijn voor internetTERRORISTEN? *Doet alvast bang rondjes rennen*
Kijk uit, straks gooien ze ons nog dood met data!
21-07-2011, 11:17 door Anoniem
"Een bestaand netwerk tooltje gebruiken om een site te DDOSsen. Nou, nou, dat zijn hacking vaardigheden om jaloers op te worden hoor. ;-)"

Oja, en jij breekt natuurlijk ook zo in op de systemen van News of the World bijvoorbeeld om de emails van Rebekka Brooks en Rupert Murdoch te stelen. Mensen die denken dat anonymous enkel bestaat uit mensen die LOIC kunnen lanceren t.b.v. DDOS aanvallen lopen hopeloos achter de feiten aan.

PS: Laat me raden, jij hebt hacking vaardigheden waar we jaloers op moeten zijn ? ;))
21-07-2011, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem: "Een bestaand netwerk tooltje gebruiken om een site te DDOSsen. Nou, nou, dat zijn hacking vaardigheden om jaloers op te worden hoor. ;-)"

Oja, en jij breekt natuurlijk ook zo in op de systemen van News of the World bijvoorbeeld om de emails van Rebekka Brooks en Rupert Murdoch te stelen. Mensen die denken dat anonymous enkel bestaat uit mensen die LOIC kunnen lanceren t.b.v. DDOS aanvallen lopen hopeloos achter de feiten aan.

PS: Laat me raden, jij hebt hacking vaardigheden waar we jaloers op moeten zijn ? ;))



Hij heeft het helemaal goed. Die ddos aanvallen waar deze mensen voor gearresteerd zijn is low orbit ion cannon gebruikers. Je source ip wordt niet eens gespoofed met die pokke tool.

Niet dat er geen mensen bij anon of lulz zijn die niet echt kunnen hacken, maar deze mensen waren het zeker niet..maar ja...*some lamers who are too dumb to spoof their source IP arrested* klinkt niet zo goed als *hackers*
21-07-2011, 11:56 door Anoniem
Door DeliciouslyImperfect: Een bestaand netwerk tooltje gebruiken om een site te DDOSsen. Nou, nou, dat zijn hacking vaardigheden om jaloers op te worden hoor. ;-)

Ze deden wel meer: http://news.yahoo.com/two-lulzsec-hackers-slipped-222456093.html
Al waren ze daarbij natuurlijk net zo stom als vanaf je eigen IP te dossen.

Peter
21-07-2011, 12:01 door Anoniem
Door Anoniem: Hoor ik nu dat we bang moeten zijn voor internetTERRORISTEN? *Doet alvast bang rondjes rennen*
Kijk uit, straks gooien ze ons nog dood met data!

Als (delen van) de vitale infrastructuur (drinkwater, energie, communicatie) worden gesaboteerd met behulp van hacking skills, dan hebben we het wel degelijk over terrorisme waar jij en ik last van krijgen. Dat gaat wel een paar stappen verder dan DDoSsen of data stelen, maar is niet ondenkbaar (zie Stuxnet).

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze presentatie: http://c4-security.com/SCADA%20Security%20-%20Generic%20Electric%20Grid%20Malware%20Design%20-%20SyScan08.pps
21-07-2011, 12:13 door DeliciouslyImperfect
Door Anoniem: "Een bestaand netwerk tooltje gebruiken om een site te DDOSsen. Nou, nou, dat zijn hacking vaardigheden om jaloers op te worden hoor. ;-)"

Oja, en jij breekt natuurlijk ook zo in op de systemen van News of the World bijvoorbeeld om de emails van Rebekka Brooks en Rupert Murdoch te stelen. Mensen die denken dat anonymous enkel bestaat uit mensen die LOIC kunnen lanceren t.b.v. DDOS aanvallen lopen hopeloos achter de feiten aan.

PS: Laat me raden, jij hebt hacking vaardigheden waar we jaloers op moeten zijn ? ;))

Nee hoor, ik heb helemaal geen hacking vaardigheden. Ik wilde alleen maar aangeven dat voor de acties waarvoor deze mensen nu zijn opgepakt (DDOSsen PayPal) geen hacking vaardigheden nodig zijn en dat het daarom een beetje bizar is dat de FBI het heeft over de interesse van terroristen en misdadigers voor deze hacking vaardigheden.
Als ze nou gearresteerd waren voor het hacken van sites / bedrijven en het stelen van data, dan was het een logische zorg geweest van de FBI. Maar momenteel is er geen enkele aanwijzing dat de personen die gearresteerd zijn ook daadwerkelijk hacking vaardigheden hebben.

Dat er echte hackers zijn binnen de anonymous crowd geloof ik direct. Maar of die ook gearresteerd zijn vraag ik me zeer af.
21-07-2011, 12:15 door Anoniem
Wat me wel zeer verbaast is dat leden van Anonymous niet eens hun eigen sporen kunnen verbergen.
Zouden ze nooit hebben gehoord van Tor, proxy's, gehackte pc's en Live-CD's?

Valt me toch wel een beetje van zo'n groep tegen.
21-07-2011, 12:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-07-2011, 14:03 door Anoniem
Wij zetten als braafste studentje uit de klas gelijk onze onderdanen op het vliegtuig terwijl de USA geen burgers uitleverd.
Eerst eens zien of die script kiddiez wel echt betrokken zijn bij het echte werk ...
Lijken mij meer mee lopertjes.
Helaas als de USA praat zal Nederland als trouwe vasal zijn burgers weer ter beschikking stellen .
Wanneer stoppen we eens te luisteren naar een land wat zo ver in de schulden zit dat zelfs Grieken land er multi miljardair bij vergeleken is ?
Hoeveel waarde heeft recht was als het krom gebruikt word?
21-07-2011, 14:38 door Anoniem
wie denk dat het laats is gezegd is verkeerd want anonymous heeft nog veel hackers over die wel goed kun hacken
21-07-2011, 14:53 door DeliciouslyImperfect
Door Anoniem: Wij zetten als braafste studentje uit de klas gelijk onze onderdanen op het vliegtuig terwijl de USA geen burgers uitleverd.
Is dat zo? Wat ik las liep uiteen van Nederlanders verblijvend in de VS gearresteerd in de VS tot Nederlanders in Nederland gearresteerd in Nederland door de politie. Over uitlevering heb ik niets gezien. Bron?
21-07-2011, 15:16 door Goeroeboeroe
Vrij logisch dat je nog niets hebt gelezen over uitlevering. Daarvoor moet eerst 'n verzoek en zo komen, en dat kost tijd. Maar de ervaring leert helaas dat Nederland inderdaad volkomen slaafs zo'n beetje iedereen waarom wordt gevraagd uitlevert aan de V.S. (en aan Polen, en aan...) Als jij informatie hebt waarom dat in dit geval niet zou gebeuren, als de V.S. daarom verzoekt, dan zou het handig zijn als jij in dit geval daarvan de bron geeft.
21-07-2011, 20:23 door Anoniem
Een knuppel in het hoenderhok......
Zou het niet kunnen zijn dat de arrestanten helemaal geen echte Lulzsec of Anonymous leden zijn?
Zou het niet kunnen zijn dat deze zgn. arrestanten op de loonlijst staan van bijvoorbeeld Fox-it, Fox-Murdock, KLPD/FBI?
Niemand weet het en niemand controleert het.... Misschien zitten die zgn. arrestanten allang aan de borrel thuis.
Echte (onafhankelijke) onderzoeksjournalisten worden ook steeds schaarser...
En wat dan met de boodschap? Nou das simpel: Kom niet aan ons de fcking FBI, Fox-Murdock etc.
Het bij-effect is dat er juist allerlei mensen Anonymous interessant gaan vinden.
Dus of het nou echt slim is van politie en OM om hier flink op de tamtam te gaan slaan weet ik niet....
Tijd zal het leren.......Ik heb de tijd en ik vermaak me weer prima......just entertainment.........!?
21-07-2011, 22:55 door Anoniem
nou ja, in deze globale ontwikkeling is het begrijpelijk dat ze opgepakt zijn. ik ben benieuwd wat er met ze gebeurd. ik vindt in alle gevallen dat de overheden er tot nog toe redelijk verstandig mee omspringen en ik zie zelfs meer en meer verschuiving naar het realisme alleen al in het toegeven van huidige situaties zelfs ook tot het bespreken van threat reaction modellen. De actie's hebben dus AANTOONBAAR succes. En uiteraard ten positieve voor de burger. Dat toont maar weer aan dat de jochies in kwestie zo slecht nog niet zijn xDD


Door Anoniem: Wat me wel zeer verbaast is dat leden van Anonymous niet eens hun eigen sporen kunnen verbergen.
Zouden ze nooit hebben gehoord van Tor, proxy's, gehackte pc's en Live-CD's?

Valt me toch wel een beetje van zo'n groep tegen.


lol
1. de meeste die gepakt worden zijn niet zo onderlegd
2. wel van gehoord maar heb jij wel eens van reverse engineering gehoord? de overheden doen hetzelfde.. ik weet het percentage niet meer uit mijn hoofd alleen over de 80% wordt gepakt door schrijfstijl, nicknames, tijdzones, code, banden met anderen e.d. te profilen en te herleiden naar mogelijke daders. die daders worden dan geschaduwd en dáár worden de meeste hackers gearresteerd. dat doen ze ook zo vanwege encryptie. op die manier omzeilen ze de mogelijkheid beter dat je je spul inmiddels weggemoffeld hebt. onder andere.

dat heeft dus niets met de actuele verbinding van dat moment te maken, naast alle gigantische mogelijkheden tot sniffen en phishen die ze hebben (betekend dus dat tegenwoordig bijna tor niet voldoende. het beveiligingsmodel is sekzi, helaas vallen wij in westeuropa onder voor vs te sniffen / phishen landen. je moet mazzel hebben als ze je op de korrel hebben wanneer je met tor nog veilig zit, ze vinden het wel lastig, dat wel) laat iedereen sporen achter. untraceable via internet is redelijk mogelijk maar dan moet je wel SERIEUS weten wat je doet. en dat is naar wat ik toch wel gezien heb veel meer moeten weten dan een gemiddelde cisco engineer.

p.s. voor die andere anoniem: vanuit naaste kring van de rotterdammer, de verdachten zijn écht hoor mensen geen aliens of klpd begonia's ofzo ;)

ze hebben in zoverre gelijk met de boodschap 'zo veel mensen gebruiken het internet nu, chaos wordt afgestraft om die reden' dat al die vele mensen door overheids eigen schuld niet weten dat hun hele samenleving nu op losse schroeven gebaseerd is. meer dan genoeg ook al aangetoond inmiddels. dat die mensen daar niets aan kunnen doen en niet graag daar de dupe van zijn (ook de onrust) is begrijpelijk. ze hebben t als arme consument ook werkelijk nergens aan te danken. en wat dat betreft vindt ik ook dat ze wel wat meer georganiseerd aan de gang mogen dan die stompzinnige achterbakse platvoerse valse overlijdensberichten. wat spreekt dat nou van een niveau zeg nou echt al zouden ze !@#$ mogelijkerwijs toch nog per ongeluk zonder connect-back-translat0r execve dup code kunne produceren dan is het nog steeds stinkend skiddie werk dat heeft ook niets meer met wakker maken temaken dat is gewoon antisociaal luguber K*T gedrag.
22-07-2011, 03:16 door Anoniem
@Goeroeboeroe: over die informatie.. wanneer je een goeie advocaat hebt maak je in nederland nog steeds een hele goeie kans, welzeker met het hacken van een paar dating sites. jammer genoeg is het wel zo dat als deze jongens over onvoldoende wetskennis beschikken, de ouders daar ook niet over kunnen meepraten en een goeie advocaat die er zin in heeft via een rechtsbijstandsverzekering van weet ik het wie de beste is, ze allerhoogstwaarschijnlijk zichzelf niet staande zullen kunnen houden. dat vindt ik op zichzelf overigens ook meer dan ernstig genoeg.

als je daarentegen in de us of a van tegenwoordig opgepakt bent, geef ik je minder en minder kans. ik wil er tegenwoordig niet eens meer heen. dat land is één grote pretentie geworden, van economie tot mensenrechten en inderdaad zelfs (of moet ik zeggen juist) het rechtssysteem. en dat is oh zo veel gevaarlijker dan oh zo veel te meer mensen beseffen.

dat sommige mensen zover verdwaald zijn in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen (
* internet wordt pas 15 jaar goed industrieel gebruikt, minder zelfs;
* social media is globaal pas een paar jaar werkelijkheid (zie de gevolgen, nu al, niet per definitie negatief bedoeld ofzo hoor dat terzijde);
* computers worden pas zo'n 20 tot 30 jaar industrieel meer en meer gebruikt;
* de basis van al die piepjonge techniek, maatschappelijk historisch bezien superpiepjong. er zijn medicijnen voor erge ziektes die er langer over doen om erdoor te komen, is notabene zodanig dat deze in het geheel niet af te sluiten is. Toch worden wereldwijd (ook veel met ziekelijk doorontwikkelde marketing te maken) allerlei 'waarheden' en 'garanties' gedeponeerd omtrent onze water-elektriciteits-communicatie-betaal-voorzieningen die steeds maar weer DUHUHUIHI*US onwaar blijken te zijn. Inmiddels kunnen wij bijna alleen nog maar ons hebben en houden, geld, hypotheek, persoonlijke informatie et al digitaal deponeren, ergens binnen in deze onafsluitbare binaire basistechnologie.
) bijvoorbeeld
dat zij op basis daarvan hopen dat een paar jonge medemensen (laten we zeggen 19-25jr) jaren wegrot in het mensenrechten onterende amerikaanse systeem. Dat is voor mij onbegrijpelijk.

Laten we zeggen dat ze in het ergste geval de persoonlijke gegevens van een grote hoeveelheid mensen onnadenkend geschaad heeft door ze kenbaar te maken en wat systeembeheerders op de pik getrapt, wat kostenderving met een website hier en daar uit de lucht en wat 'imagoschade'. zelfs in een wereld met een betere digitale technologie dan deze binaire, zelfs in het perfecte, zou ik zeggen een paar weken hard werken, strafregels schrijven, verplicht kindertjes voorlichten op school, en terug werken voor de maatschappij of naar school *en dan een GROOT oog in het zeil houden* maar een paar jaar wegrotten in de bajes? voor wat? voor dat stomme bestuur wat onze bejaarden verplicht laat telebankieren, met alle gevolgen van dien? en ga zo maar door.

en die moslims maar lachen, jonge russen rellen bij het leven. chinesen giebelend over zoveel domheid. hebben we het nog niet gehad over hoeveel geld we weggooien, hoeveel honger we creeëren, hoeveel we zelf eigenlijk leiden onder bijvoorbeeld de polarisatie van onze samenleving, de steeds groter wordende mate van onvolledigheid qua scholing en meer.

Ja weet je wat, laten we met elkaar gaan pissen over een paar pubers heen, of zelfs een beweging die zegt zich hard te maken voor onze rechten. dat dat nodig is kan ik je wel bewijzen;

1. wij hebben afgesproken dat geld een primaire levensbehoefte is, uiteraard ook ter verdediging in een rechtsstaat juist als betaalmiddel van de pleiter
2. banken beheren ons primaire levensdoel, de daaraan gebonden afspraken zijn (net als bij dokters) geen politieke voorkeur etc
3. we hebben dit alles gereguleerd middels ons rechtssysteem, onze wetten. dat hebben we zo samen met elkaar afgesproken. banken hebben daarin grote mogelijkheden, uiteraard mits ze een zaak aanspannen, verzoek indienen met dus ook potentieel fundament. we willen namelijk zekerheid dat we niet bijvoorbeeld op politieke voorkeur ons geld verliezen of tijdelijk niet tot de beschikking hebben
4. Nu gaan mastercard, visa, en vele anderen (geregistreerde rechtspersonen ook in nederland) op basis van een bewering van een amerikaanse senator een politiek gemotiveerd discutabel initiatief afsluiten. Die bewering van de amerikaanse senator liebermann wordt vrij kort daarna weerlegt door eigen ruggengraat (as in minister - staatsecretaris, senaat - congressional research service, nou ja ongeveer want de minister is wat anders dan een senator das meer provinciebestuur) d.d. 6 dec 2010. waarin gesteld wordt dat het initiatief als wikileaks niet voor terrorisme vervolgd zou kunnen worden.
5. deze zelfde financiele instellingen laten ondertussen wel
* de ku klux klan
* vele rwandese en andere warlords, terroristen
* vele politieke groeperingen, links - milieu die zelfs aanslagen met bommen en doden plegen
allemaal gewoon betalen met hun diensten????
6. ons openbaar ministerie geeft niet eens aan dat ze via de rechter zelfs heel snel zo'n rekening kunnen laten afsluiten en dat wat hier gebeurd is naar letter der wet genomen illegaal is, het wordt onder de noemer terrorisme geprakt en daar verschuilen de banken zich ook achter, maar dit is wat ze doen.
7. ons openbaar ministerie gaat mensen oppakken die, technologisch onderlegd of niet, vanuit de techniek bezien slechts de toegangspoort bezetten - uit protest. geeft verder nog steeds niet aan, ook niet over het feit dat wikileaks niet terroristisch blijkt. de pers ook bijna niet. naast al die duizenden inwoners van nederland die hun liquiditeit kwijt zijn omdat de banken ook hun geld vasthoudt.
8. ettelijke duizenden zogenaamd slimme mensen gaan dan roepen dat een ddos wetgeving (die pas een paar jaar oud is, gebaseerd op TOTAAL ANDERE feiten) met gevangenisstraffen tot 9 jaar (!!!!!) niet onderhavig is aan jurisprudentie???

ik vindt het een treurige mentaliteit, een intelligentie om van te janken. het spreek van dusdanig niet onderkende incompetentie dat wij onze beschaving bijna in twijfel zouden moeten trekken nietwaar? gelukkig zijn we toch maar beesten, op zijn minst volgens de denker darwin haha.
22-07-2011, 03:29 door Anoniem
oh en volgens mij ben ik de helft al weer vergeten op te schrijven nou ja in ieder geval nog dit. natuurlijk is anonymous niet uitgeprotesteerd, net als zoveel anderen. vanuit mijn eigen netwerk kan ik je wel redelijk zeker stellen dat ze nu wel meer en meer zullen MOETEN. en mijn netwerk bestaat gelukkig niet alleen maar uit denkbeeldige vriendjes maar ook nog een ex-officier van jusitie bijvoorbeeld en zelfs een paar rechters uit duitsland. naast een heel zootje in tuinbroeken rondzwalkende cryptonomen met baard plus tien jaar etensresten en een gerecyclede omgekeerde zak chips als ultieme hat rotflmao. en ik denk dat de meeste overheden dit ook wel een beetje aanvoelen, daarom loopt de juridische afwikkeling rond de processen ook zo 'voorzichtig'. ze laten zien dat ze er zijn, dat ze de grens in de gaten houden. maar zijn terughoudend, zelfs voor de amerikanen, in de defensie - in de opstelling.
22-07-2011, 18:03 door Anoniem
Door Anoniem: wie denk dat het laats is gezegd is verkeerd want anonymous heeft nog veel hackers over die wel goed kun hacken
[ Citation needed ]
23-07-2011, 09:43 door Anoniem
er is altijd overal animo voor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.