image

VS legt visumbeperkingen op aan spywareleveranciers en hun families

woensdag 24 april 2024, 10:26 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse overheid heeft aan dertien personen die zijn betrokken bij de ontwikkeling en verkoop van commerciële spyware visumbeperkingen opgelegd, alsmede voor hun naaste familieleden. Dat laat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Volgens de Amerikaanse autoriteiten hebben de dertien personen in kwestie financieel geprofiteerd van spywaremisbruik, waarbij journalisten, academici, mensenrechtenactivisten, dissidenten en andere vermeende critici en Amerikaans overheidspersoneel doelwit van aanvallen waren.

Het ministerie stelt dat de visumbeperkingen onderdeel van een groter Amerikaans initiatief zijn om de verspreiding en misbruik van commerciële spyware, zoals Pegasus en Predator, tegen te gaan. "De Verenigde Staten blijven bezorgd over het toenemende misbruik van commerciële spyware wereldwijd, om onderdrukking te faciliteren, de vrije stoom van informatie te beperken en mensenrechtenschendingen mogelijk te maken", aldus het ministerie afgelopen februari bij de aankondiging van het beleid om spywareleveranciers visumbeperkingen op te leggen.

Reacties (2)
24-04-2024, 16:18 door Anoniem
Zonder de Amerikaanse overheid zouden we de naam 'Pegasus' in de context van spyware niet eens kennen. Ironisch.
26-04-2024, 10:00 door Anoniem
Wat zijn 'naaste familieleden'. En kan je als 'naast familielid' je familieband opzeggen omdat je niets met de spyware te maken hebt?
Of is het simpel: als je familie van een crimineel bent, ben je zelf ook crimineel?

Is dat de nieuwe overheid?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.