image

'Duitse overheid rekruteert weer virusschrijvers'

maandag 5 november 2012, 11:39 door Redactie, 1 reacties

De Duitse overheid heeft weer een vacature online gezet waarin wordt gezocht naar malwaremakers die VoIP-gesprekken kunnen onderscheppen en afluisteren. Dit keer is het de Duitse Douane die twee mensen zoekt die zich gaan bezighouden met het aansturen, beheren en optimaliseren van een modern telecommunicatienetwerk ontwikkeld om VoIP-gesprekken af te luisteren, zo meldt het Duitse Heise.

Vacature
In de vacature wordt echter nergens gesproken over malware of het infecteren van systemen. Het Zollkriminalamt (ZKA) zoekt mensen die over een universiteitsdiploma beschikken en tenminste drie jaar ervaring en expertise met IT beveiligingsarchitecturen hebben, met name van Linux, Windows en Mac OS X.

Praktische ervaring met softwaremodellering, waaronder quality assurance, is ook een vereiste, alsmede een methodische aanpak, het kunnen werken in teamverband en organisatorische vaardigheden.

Eerder dit jaar zocht het Bundeskriminalamt (BKA) nog naar programmeurs die in staat waren om software te ontwikkelen en beheren om de politie op afstand geheime toegang tot computersystemen te geven.

Reacties (1)
05-11-2012, 11:58 door Anoniem
In het Duitse letten de media daar dus gewoon op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.