image

Witte Huis doelwit spear phishing-aanval

dinsdag 2 oktober 2012, 09:15 door Redactie, 4 reacties

Het Witte Huis is het doelwit van een spear phishing-aanval geworden, waarbij een werknemer een e-mail opende die hij niet had moeten openen. De aanval vond tegen een ongeclassificeerd netwerk plaats, aldus een bron tegenover FoxNews. Die meldt verder dat dit soort aanvallen vaker voorkomen en er beschermingsmaatregelen aanwezig zijn. "De medewerker van het White House Communications Agency opende een e-mail die hij niet had moeten openen."

Via de aanval zouden aanvallers toegang hebben gekregen tot een systeem dat het leger voor nucleaire commando's gebruikt. Het zou echter niet om een gevoelig nucleair systeem gaan, aldus een woordvoerder van het Witte Huis. Bij spear phishing-aanvallen worden op maat gemaakte e-mails verstuurd die een kwaadaardige link of bijlage bevatten.

"In dit geval werd de aanval opgemerkt, het systeem geïsoleerd en er is geen enkele aanwijzing dat er data is gestolen. Daarnaast was er geen impact op geclassificeerde systemen of poging hierop in te breken", stelt de woordvoerder. De aanval werd getraceerd naar een Chinees IP-adres.

Reacties (4)
02-10-2012, 09:32 door Anoniem
Welk nuclear systeem is niet kritiek ?
02-10-2012, 10:18 door RickDeckardt
Die in m'n achtertuin
02-10-2012, 11:44 door S-q.
".....Het zou echter niet om een gevoelig nucleair systeem gaan....."

@Anoniem 09.32
Het niet kritieke nucleaire systeem dus;-P

Wel raar, dat er zo'n koppeling is.
02-10-2012, 14:47 door Anoniem
Ik heb thuis ook een nuclear systeem. Gezien mijn kookkunst vind ik die magnetron toch echt een "kritiek" netwerk. Als beveiligingsmaatregel is deze dan ook tot "offline" systeem gebombardeerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.