image

Google wapent Chrome tegen kwaadaardige extensies

dinsdag 17 juli 2012, 12:44 door Redactie, 0 reacties

Na verschillende incidenten heeft Google maatregelen genomen om Chrome-gebruikers tegen kwaadaardige extensies te beschermen. Het gaat dan om de manier waarop gebruikers browser-extensies van derde partijen kunnen toevoegen die niet uit de Chrome Web Store afkomstig zijn. Voorheen was het mogelijk voor websites om Chrome-gebruikers direct een extensie aan te bieden. In de nieuwste versie van de browser is dat uitgeschakeld. Gebruikers moeten nu zelf aangeven dat ze deze extensies willen door ze eerst aan de Extensiepagina toe te voegen.

"Om je op internet te beschermen zijn we begonnen om alle extensies die naar de Web Store worden geüpload te controleren en te verwijderen als we ze als kwaadaardig herkennen. Helaas hebben we niet de mogelijkheid om dit op andere websites te doen", aldus Google. De zoekgigant waarschuwt voor bijvoorbeeld kwaadaardige websites die automatisch de installatie van een kwaadaardige extensie veroorzaken.

Eind maart werd nog een besmette extensie op de officiële Google Chrome Web Store aangeboden, die bijna duizend gebruikers van de browser infecteerde. De aanval was gericht tegen Braziliaanse en Portugese Facebook-gebruikers. Chrome is zeer populair in Brazilië.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.