image

Australische politie waarschuwt jonge hackers

dinsdag 26 juni 2012, 00:52 door Redactie, 2 reacties

De Australische politie heeft zes jongeren een waarschuwing gegeven omdat ze zich met cybercrime-gerelateerde activiteiten bezighielden. De politie kwam bij de jongeren thuis en sprak met hen en hun ouders over de vermeende online activiteiten. De Australische Federale Politie (AFP) wil zo laten zien dat het ook waakzaam op internet is. Tevens moet het als afschrikking werken.

"In dit geval onderwijst de AFP deze jongeren over de risico's als ze zich met dit soort gedrag bezighouden voordat ze een ernstig misdrijf begaan", zegt Neil Gaughan van High Tech Crime Operations.

De jongeren worden gewaarschuwd dat hacking, het maken of verspreiden van virussen of het meedoen aan DDoS-aanvallen geen kattenkwaad is. "Ze kunnen ernstig langetermijngevolgen hebben, zoals criminele veroordelingen en mogelijk zelfs gevangenisstraf", waarschuwt de AFP.

Reacties (2)
26-06-2012, 12:52 door Anoniem
Nou, vind ik toch netjes van de Australische politie! Ze zien tenminste het verschil nog. Is er misschien een uitwisselingproject mogelijk, dat de politie hier ook leert het verschil te begrijpen?...

[admin] fixed [/admin]
26-06-2012, 20:34 door Anoniem
De wets regels kloppen hier zowiezo niet vergeleken in amerika
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.