image

Maker Call of Duty-malware krijgt 18 maanden cel

vrijdag 18 mei 2012, 13:22 door Redactie, 3 reacties

Een 20-jarige Brit die een patch voor het populaire computerspel Call of Duty verspreidde dat in werkelijkheid een Trojaans paard was, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. Via de malware wist Lewys Martin toegang tot de creditcardgegevens, wachtwoorden en inloggegevens voor PayPal en internetbankieren van zijn slachtoffers te krijgen.

Vervolgens verkocht hij de buitgemaakte gegevens door aan andere cybercriminelen. De opbrengsten verstopte hij op een rekening in Costa Rica. Martin kon worden aangehouden na inbraken bij scholen in Dover en Deal, waar hij computermateriaal probeerde te stelen. Tijdens de huiszoeking troffen agenten in zijn huis printjes met meer dan 300 creditcardgegevens en wachtwoorden aan.

Inbraak
Toen Martin vorig jaar voor de rechter verscheen werd de veroordeling uitgesteld, zodat hij een computeropleiding aan de universiteit van Canterburry kon volgen. In maart van dit jaar werd Martin wederom opgepakt toen hij een projector, computer, harde schijf, walkietalkies en ander materiaal bij een school probeerde te stelen.

Hoeveel de 20-jarige Brit met de gestolen creditcardgegevens verdiende is onbekend, aangezien de Costa Ricaanse bank niet met de Britse autoriteiten wil samenwerken. Martin liet echter weten dat het om duizenden ponden ging.

Reacties (3)
19-05-2012, 12:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-05-2012, 13:50 door Anoniem
@redactie:
Door Krakatau:
Redactie
Een 20-jarige Brit die een patch voor het populaire computerspel Call of Duty verspreidde dat (sic) in werkelijkheid ...
Oh, is patch onzijdig tegenwoordig? Dat klinkt toch niet: het patch.

Het woord patch is dan ook niet onzijdig, zie het lemma in de Van Dale: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=patch&lang=nn
19-05-2012, 20:44 door Whoops
Door Krakatau: Oh, is patch onzijdig tegenwoordig?
Correct: Is patch tegenwoordig onzijdig?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.