image

Avast lanceert gratis virusscanner voor Mac OS X

maandag 30 april 2012, 10:06 door Redactie, 3 reacties

De Tsjechische virusbestrijder Avast heeft een gratis virusscanner voor Mac-gebruikers gelanceerd. Net als met de gratis Windows-versie gaathet om een volledig product dat zowel zakelijke als thuisgebruikers kosteloos mogen gebruiken. De virusscanner scant inkomende en uitgaande bestanden en herkent onder andere de beruchte Flashback-malware die de afgelopen weken zo'n 700.000 Macs wist te besmetten.

Populair
"De populariteit van Apple computers heeft Mac een interessant en open doelwit voor cybercriminelen gemaakt. Met onze virusscanner voor Mac willen we dit probleem oplossen", aldus Vince Steckler, CEO van AVast. De gratis virusscanner voor Mac OS X is via deze pagina te downloaden.

Nog niet zo heel lang geleden lanceerde Avast ook al een gratis virusscanner voor Android-toestellen en werd bekend dat de Windows-versie de meest gebruikte virusscanner ter wereld is.

Reacties (3)
30-04-2012, 20:25 door Nietsnut
Onzin helemaal niet nodig een hoop angst zaaien voor niks
30-04-2012, 21:20 door Whoops
Door Nietsnut: Onzin helemaal niet nodig een hoop angst zaaien voor niks
Droom lekker verder.
01-05-2012, 08:37 door Anoniem
inderdaad. geen enkel platform is veilig, en mac is steeds meer in opkomst dus komen er steeds meer virussen voor. Daarnaast, Microsoft heeft een response team voor vulnerabilities; als er een exploit gevonden wordt, dan weten virusbestrijders en de patch team elkaar snel te vinden. Apple heeft nog helemaal niets op dat vlak en probeert te doen alsof er niets aan de hand is, zodat onwetenden denken (en roepen) dat er niets kan gebeuren. Struisvogels zijn leuk, maar politiek bedrijven kunnen ze niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.