image

FBI arresteert man wegens DDoS-aanval

woensdag 14 december 2011, 11:57 door Redactie, 8 reacties

De FBI heeft een man gearresteerd die banden met internetbeweging Anonymous zou hebben en verantwoordelijk zou zijn voor het platleggen van GeneSimmons.com, de website van de voorman van de bekende band KISS. De 24-jarige Kevin George Poe alias "spydr101" wordt verdacht van het uitvoeren van een gedistribueerde denial of service-aanval tegen de website van Gene Simmons.

Poe zou hiervoor het Low Orbit Ion Cannon hebben gebruikt, een populair programma dat tal van Anonymous-aanhangers gebruiken. Door de werking van de software raakte de website overbelast en was daardoor tijdelijk onbereikbaar. Indien veroordeeld hangt Poe een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar boven het hoofd.

Reacties (8)
14-12-2011, 12:09 door Anoniem
Wat heeft Anonymous daar mee te maken? De tekst had ook kunnen zijn: De FBI heeft een man gearresteerd die banden met de plaatselijke voetbalvereniging......???

En ga nu niet zeggen dat Anonymous (het idee) crimineel is.
14-12-2011, 12:25 door SirDice
De 24-jarige Kevin George Poe alias "spydr101" wordt verdacht van het uitvoeren van een gedistribueerde denial of service-aanval tegen de website van Gene Simmons.
Hij kan hooguit verdacht zijn van het uitvoeren van een deel van die DDoS.

Poe zou hiervoor het Low Orbit Ion Cannon hebben gebruikt, een populair programma dat tal van Anonymous-aanhangers gebruiken.
LOIC is een DoS tool. Het wordt pas een DDoS als je meerdere LOIC's draait vanaf meerdere, verschillende, computers.
14-12-2011, 13:07 door Anoniem
15 jaar gevangenis straf voor een ddosje op de site van een of andere beschilderde pannekoek? hahahahaha egt faalhazen joh die lelijke Amerikanen.
14-12-2011, 13:20 door Anoniem
Sterker nog, volgens mij heeft de standaard LOIC geeneens een optie om met meerdere computers aan te vallen.
14-12-2011, 13:26 door spatieman
wordt steeds gekker in de uw naait of states.
14-12-2011, 14:10 door Anoniem
"15 jaar gevangenis straf voor een ddosje op de site van een of andere beschilderde pannekoek? hahahahaha egt faalhazen joh die lelijke Amerikanen."

Da's de maximale straf, leuk om te vermelden in een artikel, maar het komt zelfden voor dat de maximale straf ook daadwerkelijk wordt opgelegd. Ik zou bij de uitspraak eerder denken aan 15 maanden dan aan 15 jaar ;)
14-12-2011, 21:12 door Anoniem
Door Anoniem: "15 jaar gevangenis straf voor een ddosje op de site van een of andere beschilderde pannekoek? hahahahaha egt faalhazen joh die lelijke Amerikanen."

Da's de maximale straf, leuk om te vermelden in een artikel, maar het komt zelfden voor dat de maximale straf ook daadwerkelijk wordt opgelegd. Ik zou bij de uitspraak eerder denken aan 15 maanden dan aan 15 jaar ;)

15 Maanden , Sry ? Deze tool "kan" geen bandbreedte creeeren ofzo.. Als hij echt in staat was geweest deze site down te krijgen was 1. De site prut .2 Er werd wel degelijk ge Ddos'd maar hij was de faalhaas zonder tor.

Want als deze slimmerik degelijk de bandbreedte had ,dan had deze ook wel de kennis een geavancheerde
dos te doen i.p.b een LOIC hivemind'tje
18-12-2011, 11:57 door SLight
Kortom een scriptkiddie, alleen maar een URL/IP-adres invoeren en op nuke, oid klikken. Maar er zijn genoeg hardware matige firewalls zoals Endian. Zelfs op de router van mijn thuisnetwerk heb ik een hardwarematige firewall zitten tegen portscans en DoS-aanvallen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.