image

Roemenen verdacht van hacken 150 Subway-winkels

zondag 11 december 2011, 10:32 door Redactie, 5 reacties

Vier Roemeense mannen zijn aangeklaagd op verdenking van het hacken van 150 Subway-winkels en vijftig andere bedrijven, waarbij de gegevens van meer dan 80.000 klanten werden gestolen. Het kwartet scande via het internet naar betaalterminals voor creditcards waarop bepaalde remote desktop software draaide. Vervolgens wisten de vier via brute force-aanvallen, of het raden van het wachtwoord, toegang tot het systeem te krijgen. Daar werden de klantgegevens gestolen, waarmee voor miljoenen euro's werd gefraudeerd. Via de point-of-sale (POS) systemen kunnen winkels creditcardbetalingen verwerken, maar ook betalingen via debitkaarten en cadeaubonnen.

Wired laat weten dat de aanbieder van de terminals al in 2009 werd aangeklaagd omdat een Roemeense hacker wist in te breken. Voor alle geleverde installaties werd de standaard gebruikersnaam "administrator" en het wachtwoord "computer" gebruikt. Ook werd alle informatie van de magneetstrip door het systeem opgeslagen, wat in strijd met industriestandaarden is.

Drie van de vier mannen zijn inmiddels gearresteerd. Als ze worden veroordeeld kunnen ze voor elke aanklacht van computerfraude een gevangenisstraf van vijf jaar krijgen. Op elke aanklacht van "wire fraud" staat een gevangenisstraf van dertig jaar, terwijl voor elke aanklacht van apparaatfraude vijf jaar staat. Daarnaast kunnen ze ook tot hoge boetes worden veroordeeld, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (5)
11-12-2011, 17:37 door securbenik123321
he admin, blijf ff ontopic ipv een bevolkingsgroep te stigmatiseren !

zodra ik reageer in het topic " Skimmer-familie veroordeeld tot gevangenisstraf, Dinsdag,14:16 doorRedactie" over licht getinte heren of over een noord afrikaanse bevolkingsgroep dan wordt mijn reactie direct verwijderd,
maar security.nl zet wel alle Roemenen weg als skimmers/criminelen ???

dat bedoel ik nou met 2 maten meten in de media, jullie bevestigen maar al te duidelijk hoe ik gelijk had/heb in mijn reactie in het topic; ".

i rest my case.
12-12-2011, 06:16 door quikfit
@Gisteren,17:37 door securbenik123321:
.
Helemaal mee eens,het word tijd om "het beestje" bij de naam te noemen.
12-12-2011, 12:55 door securbenik123321
het blijft oorverdovend stil bij de redactie van security.nl !

had toch wel een tegenreactie verwacht ? ... maar ja, wat kunnen ze er op zeggen ?

maar even recapitulerend, als ik dus een reactie plaats met inhoud als "onze fijne marokkaanse medelanders die onze oudjes beroven", dan wordt die reactie verwijderd want ik "discrimineer" o.i.d. ?

maar als de redactie van security.nl een topic plaatst waar Roemenen als skimmers/hackers weggezet worden, dan is het dus geen discriminatie ?

ik ben ff de draad kwijt redactie, ben ook niet zo hoog opgeleid, maar kunt u het mij uitleggen,
misschien mis ik iets en kan u mij iets leren in deze materie om niet weer in de "fout" te gaan met mijn toekomstige reacties bij security.nl ?

groet ben.
13-12-2011, 23:50 door Anoniem
Aanstellerig gedrag... Hou zo'n commentaar nou eens voor jezelf, jouw gezever gaat niet over security dus ga ergens anders zeuren! Klein kind!
17-12-2011, 23:10 door securbenik123321
Door Anoniem: Aanstellerig gedrag... Hou zo'n commentaar nou eens voor jezelf, jouw gezever gaat niet over security dus ga ergens anders zeuren! Klein kind!
nee, reageren zonder ingelogd te zijn komt lekker volwassen over !!

je voegt trouwens wel errug veel toe met jouw reactie !

groet ben
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.