image

Explosieve toename anonieme proxy websites

zaterdag 1 oktober 2011, 10:12 door Redactie, 6 reacties

Het aantal anonieme proxy websites is de afgelopen drie jaar verviervoudigd. Via een proxy kunnen gebruikers hun eigen IP-adres verbergen en anders geblokkeerde of gefilterde websites bezoeken. "De groei in nieuw geregistreerde anonieme proxy websites geeft deze trend weer", aldus IBM in het X-Force Trend en Risk rapport.

Volgens het bedrijf zijn anonieme proxies een belangrijk soort website om te volgen, vanwege het gemak waarmee ze mensen "kwade bedoelingen" laten verbergen. In 2006 had meer dan 60% van alle nieuw geregistreerde anonieme proxies een .com extensie. Halverwege 2007 nam .info de koppositie over, tot begin 2010. Een mogelijke reden dat .info is teruggevallen, is dat er geen goede namen meer zijn te registreren, net als met .com het geval was.

De meeste nieuwe proxies hebben nu een .cc of .tk extensie, waarbij met name .co.cc erg populair is. Gebruikers hoeven bij het registreren van een domeinnaam voor dit top level domein geen kosten te betalen. "Daarom is het zowel goedkoop als aantrekkelijk om nieuwe anonieme proxies op .co.cc of .tk te installeren", aldus IBM.

Reacties (6)
01-10-2011, 20:27 door vimes
Tja, das geen wonder met die three strikes wetgeving die in een aantal landen is ingevoerd.
01-10-2011, 22:37 door Anoniem
Vaak hebben ip's van proxy's een slechte reputatie op internet en zijn door veel websites dan ook geblockt (bijv. Wikipedia).
Bovendien is inloggen op een website via een proxy een groot risico, omdat je POST- evenals sessiedata kinderlijk eenvoudig gehijackt kan worden door de beheerders van zo'n proxy. Zo anoniem ben je dus niet.
02-10-2011, 12:33 door Anoniem
Ach misschien zitten er ook goede bedoelingen achter. De overheden en opsporing instanties zijn (steeds meer) gek op profileren van mensen op basis van internetgebruik.

Auto's worden ook niet alleen maar gebruikt om verkeersregelaars overhoop te rijden bij o.a. woonboulevards en sport evenmenten. Een bepaald percentage gebruikt het ook vervoer.
03-10-2011, 00:00 door Anoniem
Welke proxy sites kunnen de experts me hier aan bevelen?

Zijn al deze sites met proxy ip-adressen gewoon computers bij bedrijven of instancies die hun machine niet goed hebben dichtgetimmerd?

Zag ook wel een socks5 en high anonimous staan.
Wat betekenen deze bovenstaande en zijn dit ook weer bedrijven of instancies die hun machine niet goed hebben dichtgetimmerd?

En waarom zijn ze zoveel verschillende?
03-10-2011, 08:27 door Anoniem
Raar he? Nederland wordt als een vrij land beschouwd (door een aantal mensen). En toch wordt er al meer gemonitord dan in de DDR toen die nog bestond. Hoe zou het nou toch komen dat mensen met enige kennis van zaken daar vanaf willen. En dat heeft niks met slechte bedoelingen te maken...
05-10-2011, 14:20 door Leen_T
Nu zelfs het TOR netwerk gedwongen kan worden de identiteit van gebruikers prijs te geven, lijkt het me
niet zo gek dat men naar alternatieven zoekt. Het hoeven niet altijd kwade bedoelingen te zijn die ervoor
zorgen dat je niet graag wilt dat iedereen zomaar je ip-nummer kan zien als je nieuwsgierig bent ergens
naar. Het alternatief, je leven lang gespamt worden, is ook niet zo aantrekkelijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.