image

Geheimen nucleaire onderzeeërs gelekt via PDF-blunder

dinsdag 19 april 2011, 14:24 door Redactie, 6 reacties

Verschillende Britse ministeries hebben vertrouwelijke informatie via PDF-bestanden gelekt, waaronder gegevens over nucleaire onderzeeërs. De ministeries publiceerden de bestanden online, maar hadden de geclassificeerde informatie niet juist geredigeerd, waardoor die eenvoudig was te achterhalen. Het gaat onder andere om de mening van een expert over hoe de Britse vloot met een catastrofaal incident zou kunnen omgaan.

De bestanden werden via de Wet openbaarheid van bestuur geopenbaard. Sommige ambtenaren gebruikten bijvoorbeeld Photoshop om de vertrouwelijke informatie onherkenbaar te maken. De onherkenbare tekst was echter nog steeds aanwezig en via allerlei andere programma's uit te lezen. De bestanden zijn inmiddels door veiligere versies vervangen.

Vorig jaar kreeg de AIVD met een soortgelijk incident te maken. In drie brochures waarschuwde de inlichtingendienst voor spionage. De bestanden bevatten echter metadata, waardoor het kinderspel was om de identiteit en e-mailadressen van AIVD-medewerkers te achterhalen.

Reacties (6)
19-04-2011, 14:38 door Anoniem
like I said aivd faalt altijd, we zouden ze allemaal moeten ontslaan.. ze kosten ons te veel belastinggeld en komen me met dit soort troep van ja we worden bespioneerd door de Chinezen.. En onze mobiele telecommunicatie dan ? ;) die word opgenomen en gelekt door onze aivd vriendjes
19-04-2011, 14:42 door Securitate
nu weet je dat zodra zij met een advies voor anderen komen dat ze niet slim zijn maar gewoon gewezen op een eigen domme fout.
wel aardig dat ze het doorgeven natuurlijk.
daarbij, de domme fout blijft meestal onbekend.
de wereld is veilig.
rustig doorslapen.
19-04-2011, 15:54 door Anoniem
Leuke titel wel.
20-04-2011, 09:05 door Syzygy
In een onderzeeër wil je natuurlijk helemaal geen lek hebben ;-)
22-04-2011, 10:25 door Anoniem
+1 we weten dus nu dat engeland iets met nucleaire onderzeeërs doet!!!
23-04-2011, 16:09 door Anoniem
Wel een goede geheime vraag hebben jongens. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.