image

Sony schikt met PS3-hacker

dinsdag 12 april 2011, 07:46 door Redactie, 6 reacties

Sony heeft de rechtszaak tegen Playstation 3-hacker George Hotz laten vallen, in ruil voor de belofte dat hij nooit meer met de spelcomputer of andere Sony producten gaat "rommelen". Dat blijkt uit documenten die gisterenavond bekend werden. Hotz wist als eerste de iPhone en Playstation 3 te jailbreaken en werd door Sony beschuldigd van het overtreden van de Digital Millennium Copyright Act. Via de jailbreak kregen PS3-eigenaren volledige toegang tot en controle over hun eigen spelcomputer.

In de schikking staat dat Hotz geen Sony producten meer zal reverse engineeren, decompileren of uit elkaar zal halen. Ook zal hij geen enkel encryptie, beveiligings of authenticatiemechanisme omzeilen. Per overtreding staat de hacker een boete van 10.000 dollar te wachten. Als onderdeel van de schikking mag Hotz niet over de zaak spreken. In een reactie laat hij weten te zullen blijven vechten tegen censuur. Ook zegt hij nooit meer een Sony product te zullen kopen.

De afgelopen maanden verkreeg Sony toegang tot de harde schijven van Hotz en mocht het Japanse bedrijf PayPal, Twitter, YouTube en gegevens van andere accounts opvragen.

Reacties (6)
12-04-2011, 08:21 door WhizzMan
Bron? Documenten?
12-04-2011, 08:24 door Anoniem
volgens mij is het tijd voor wat Wikepedia hier....make it public !
12-04-2011, 08:50 door Anoniem
@whizzman: doorklikken is moeilijk....
http://www.wired.com/images_blogs/threatlevel/2011/04/geohotaccord.pdf
12-04-2011, 10:04 door Syzygy
Sony heeft de rechtszaak tegen Playstation 3-hacker George Hotz laten vallen, in ruil voor de belofte dat hij nooit meer met de spelcomputer of andere Sony producten gaat "rommelen".
en

Als onderdeel van de schikking mag Hotz niet over de zaak spreken.

Dat zet mij aan het denken dat er nog wat anders aan de hand is ;-)
12-04-2011, 12:31 door spatieman
hij mag er niet over spreken.
zet het op papier, en laat het zoals onze rechters ergens rondslingeren.
12-04-2011, 14:53 door Anoniem
ik vind Geohotz steeds meer op een puberaal zeik jong lijken.

Eerst ging hij wetten overtreden en huilen toen hij hiervoor verantwoordelijk werd gesteld. Toen beloofde hij niet tot een schikking te gaan komen zonder OtherOS terug te eisen en vroeg hij donaties en nu houd hij het geld dat hij heeft gekregen en nu na dat Sony hem uiteindelijk laat gaan gaat hij een boycot (wat nog te begrijpen is) en kinderachtige plaatjes op zijn blog posten..

zielig..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.