image

Google sleept Franse overheid voor rechter

donderdag 7 april 2011, 11:27 door Redactie, 6 reacties

Verschillende internetgiganten, waaronder Facebook en Google, slepen de Franse overheid voor de rechter wegens het plan om de gegevens van internetgebruikers een jaar lang te bewaren. De zaak is door de Franse vereniging voor Internet Community Services (ASIC) aangespannen en wordt door meer dan twintig bedrijven gesteund.

De wet verplicht online dienstverleners om allerlei gegevens over hun gebruikers op te slaan, zoals volledige gebruikersnaam, adresgegevens, telefoonnummers en wachtwoorden. Gegevens die op verzoek van de overheid overhandigd moeten worden. Zowel politie, douane, Belastingdienst als tal van andere afdelingen krijgen toegang tot de gegevens.

Volgens Benoit Tabaka van ASIC is de datawetgeving "onnodig draconisch" en is er niet met de Europese Commissie overlegd. Zo vindt Tabaka dat wachtwoorden niet moeten worden opgeslagen. "Dit is een schokkende maatregel." Eerder was het de Franse overheid die actie tegen Google ondernam, wegens het verzamelen van gegevens van onbeveiligde draadloze netwerken voor Google Street View.

Reacties (6)
07-04-2011, 14:23 door Anoniem
Geweldig. En Google gooit wel eens iets weg? :-) 't klinkt als hypocrisie en heeft de kleuren ..........
07-04-2011, 16:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-04-2011, 17:07 door Anoniem
Dat verliezen de Fransen van de rechter,want het wetsvoorstel van de Franse regering gaat echt veel te ver.
Je kan toch niet zo ver binnendringen in iemands prive sfeer?.
Het is in dictatoriale landen al erg genoeg gesteld met de privacy,Ik kan er echt niet bij dat Frankrijk die kant ook op wil gaan.
07-04-2011, 19:55 door Anoniem
Omdat je niet bent ingelogd, zal je reactie eerst gemodereerd worden

Overal houden ze alles bij niets wordt weggegooid ^^ Doei.
scroogle is beter dan google
07-04-2011, 20:44 door Anoniem
Hoe kan je dan zien, dat er iets is weggegooid? Waar zijn de (publieke) bewijzen?

Rob
08-04-2011, 15:12 door Anoniem
vrijheid van meningsuitiong, Internet is nomansland, het is over met de pret. De eerste stappen zijn gemaakt, Duitsland heeft ook al wat zaken "gestroomlijnd". Regulering net zoals met andere markten is de enige manier voor overheden om control te houden. Get used to it..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.