Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Rechter: Assange mag worden uitgeleverd aan Zweden

24-02-2011, 13:21 door Preddie, 6 reacties
Wikileaks-voorman Julian Assange, die momenteel in het Verenigd Koninkrijk verblijft, mag aan Zweden worden uitgeleverd. De Londense rechtbank heeft alle bezwaren tegen het uitleveringsverzoek verworpen. Assange gaat in beroep.

Julian Assange WikileaksAssange wordt in Zweden gezocht voor de vermeende verkrachting en aanranding van twee vrouwen. De Wikileaks-voorman heeft de beschuldigingen altijd ontkend, maar werd gearresteerd in het Verenigd Koninkrijk nadat er een opsporingsbericht door Interpol was uitgevaardigd. De verdediging van Assange zal hoger beroep tegen de uitspraak aantekenen.

Volgens de rechter is het Zweedse uitleveringsverzoek gerechtvaardigd en juridisch in orde. Het argument dat Zweden een uitleveringsverzoek indiende zonder Assange in staat van beschuldiging te stellen, is volgens de rechter niet genoeg om het verzoek af te wijzen.

Ook stelt de rechter dat Assange ondervraging door de Zweedse justitie heeft ontlopen voordat hij uitweek naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens de rechtbank is het uitleveringsverzoek van de Zweedse openbaar aanklager Marianne Ny niet onredelijk, mede omdat er voldoende aanwijzingen zouden zijn dat Assange een eerlijk proces krijgt.

De rechtbank noemt de Zweedse advocaat Brita Sundberg-Weitman, een van de getuigen die de verdediging aandroeg, niet betrouwbaar. Ook het verweer van de verdediging dat de beschuldigingen van de Zweedse justitie in het Verenigd Koninkrijk niet strafbaar zouden zijn, is door de rechter afgewezen. Volgens de rechtbank zijn de aantijgingen vergelijkbaar met verkrachting en aanranding in het Verenigd Koninkrijk.

De Wikileaks-voorman vreest dat de Verenigde Staten een uitleveringsverzoek bij de Zweedse justitie zullen indienen als hij is uitgeleverd.

bron: http://www.tweakers.net

ik denk dat ik al kan raden hoe de gemiddelde security.nl gebruiker hierover denkt, maar wat zouden dit soort zaken kunnen betekenen voor de toekomst. Kan elk land straks door middel van een strafbaar feit te verzinnen om uitlevering vragen?
Reacties (6)
24-02-2011, 13:31 door anoniem lafbekje
hollen maar
24-02-2011, 13:40 door Anoniem
het strafbare feit is niet verzonnen, een condoom weigeren telt als verkrachting (in zweden, ook was het niet alsof assange zei: Nee geen condoom! en begon te shaggen). Echter was een van de twee vrouwen een ex-CIA agente.

het lijkt met toch duidelijk dat dit een nep proces is.
24-02-2011, 13:56 door Anoniem
Aangezien de UK, net als NL, slaven van oom sam zijn was dit voorspelbaar.
En ikea-land zal hem uitleveren aan oom sam.
Helaas.
24-02-2011, 15:10 door Syzygy
Handjeklap tussen 2 landen, 1-0 voor de rechtstaat, Armageddon is in zicht.

Als ik nou dat hele Engelse Rechtsysteem even opblaas kan Nederland me dan even terughalen voor die openstaande verkeersboete, want dat biedt dan wel weer perspectief ??
24-02-2011, 15:30 door Anoniem
Jullian Assange mag aleen worden uitgeleverd aan Zweden met een voorwaard, 1: Dat hij nooit aan de vernigite staten zal worden uitgeleverd. De beruchte gevangenis de supermax schenden de mensenrechten, door een persoon optesluiten 23 uur van de dag , deze straf is in de Verenigde Staten legaal, ...wij in Europa vind wij dit iemand martelen, iemand langzaam op een eenzaam manier "weg telaten rotten in de supermax gevangenis"! Door een eenzamen opsluiting van gevangenenen en door ze te verstoken van sociaalen contacten, dit lijdt tot een psychische aandoening, waaronder zelfverminking, minderwaardigheids-complex en kan lijden tot zelfdooding) ..... , het gebrek aan zonlicht is ook de oorzaak van depressiviteit en zelfmoord. Ik heb geen goed wordt over voor de Supermax, en hoop dat GOD later maker van de supermax direct in de hell stopt voor 23 uur perdag.
24-02-2011, 15:37 door Anoniem
Mag ik zegen heb geen goed wordt over de Supermax, Oog om oog en tand om tand

Echten moordenaars zoals de John Lennon moordenaar krijgen een beteren behandeling in de Verenigde Staten dan iemand die verdacht wordt van spionage, spionage met dood tot gevolg, of computer hacking zonde dood door schuld..

Jullian Assange mag aleen worden uitgeleverd aan Zweden met een voorwaard, 1: Dat hij nooit aan de vernigite staten zal worden uitgeleverd. De beruchte gevangenis de supermax schenden de mensenrechten, door een persoon optesluiten 23 uur van de dag , deze straf is in de Verenigde Staten legaal, ...wij in Europa vind wij dit iemand martelen, iemand langzaam op een eenzaam manier "weg telaten rotten in de supermax gevangenis"! Door een eenzamen opsluiting van gevangenenen en door ze te verstoken van sociaalen contacten, dit lijdt tot een psychische aandoening, waaronder zelfverminking, minderwaardigheids-complex en kan lijden tot zelfdooding) ..... , het gebrek aan zonlicht is ook de oorzaak van depressiviteit en zelfmoord. .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.