image

Britse overheid verplicht Virgin tot gebruik van encryptie

woensdag 1 oktober 2008, 16:40 door Redactie, 9 reacties

De Britse overheid heeft mediagigant Virgin verplicht tot het gebruik van encryptie omdat het eerder dit jaar een CD met klantgegevens verloor. Op de onversleutelde schijf stonden de bankgegevens, namen en adresgegevens van drieduizend klanten die sinds januari bij bij verschillende winkels een abonnement hadden afgesloten. In strijd met het bedrijfsbeleid was de data op een CD gezet.

Volgens de Information Commissioner's Office was het dataverlies in strijd met de databeschermingswetgeving. Daarom moet Virgin voortaan alle draagbare media en apparaten versleutelen waar persoonsgegevens op staan. Ook alle bedrijven die Virgin gebruikt voor het verwerken van gegevens moeten encryptie software gebruiken. Een woordvoerder van de mediagigant liet weten dat het ook voor het incident al encryptie gebruikte en dat het verlies van de CD aan een menselijke fout te wijten was.

Reacties (9)
01-10-2008, 17:03 door Walter
Een goede gedachte dat de Britse regering een bedrijf hiertoe verplicht. Het is alleen jammer dat ze dit zelf nog niet doen. (hoeveel memory sticks, CD's of digitale opslagmedia is de Britse regering kwijt geraakt? Of nog mooier, [url=http://www.security.nl/artikel/23197/]wordt er een camera verkocht waar foto's van terreurverdachten op staan[/url]).
Dit vind ik toch een typisch gevalletje van een pot die de ketel verwijt dattie zwart ziet.
01-10-2008, 17:52 door Anoniem
Door WalterEen goede gedachte dat de Britse regering een bedrijf hiertoe verplicht. Het is alleen jammer dat ze dit zelf nog niet doen. (hoeveel memory sticks, CD's of digitale opslagmedia is de Britse regering kwijt geraakt? Of nog mooier, [url=http://www.security.nl/artikel/23197/]wordt er een camera verkocht waar foto's van terreurverdachten op staan[/url]).
Dit vind ik toch een typisch gevalletje van een pot die de ketel verwijt dattie zwart ziet.

Ha de Britse overheid heeft er in elk geval ervaring mee
(...met het verliezen van gegevens...)

En ja, in een trias politica is dit logisch, want je scoort er maar mooi mee.
01-10-2008, 21:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-10-2008, 00:42 door Eerde
Dat hele Internet moest maar eens verboten worden ;)
02-10-2008, 10:00 door Lamaar
Door Jos VisserIk ben met stomheid geslagen dat een overheidsorgaan iets dergelijks kan bevelen aan een bedrijf. Wat een politiestaat zeg, dat Groot Bretagne.
Lekker naïef commentaar. Denk gewoon eens even na. Wel eens van Al Kaida gehoord? Of 9/11? Dat Virgin net zoals jij denkt, bewijst dat ze gewoon geen idee hebben wat ze doen. Volgens jouw redenering zou je het verplichte dragen van autogordels ook kunnen uitleggen als maatregelen van een politiestaat.
02-10-2008, 10:44 door Anoniem
"Ik ben met stomheid geslagen dat een overheidsorgaan iets dergelijks kan bevelen aan een bedrijf. Wat een politiestaat zeg, dat Groot Bretagne."

Hoezo een politiestaat, het enige wat ze doen is een bedrijf meer dan terecht verplichten om verantwoordelijk met klantgegeven op te gaan. Alleen maar een goede zaak, en dat zou men hier ook moeten doen, uiteindelijk wordt jouw en mijn privacy door dit soort maatregelen alleen maar beschermd.

"Lekker naïef commentaar. Denk gewoon eens even na. Wel eens van Al Kaida gehoord? Of 9/11?"

Lekker relevant commentaar, heeft erg veel met dit probleem te maken. Of roep je bij alles Al Qaeda & 9/11.
02-10-2008, 10:47 door Anoniem
Waarom verplicht men trouwens niet -alle- bedrijven (alsmede overheidsorganisaties) om encryptie te gebruiken wanneer mensen met draagbare media met daarop persoonsgegevens e.d. over straat gaan ? Men moet dit soort problemen niet op incident-basis aanpakken, maar structureel.
02-10-2008, 14:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-10-2008, 14:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.