image

Betekent anti-spyware rechtszaak einde van spyware?

woensdag 28 september 2005, 15:15 door Redactie, 0 reacties

Waren het onlangs nog spyware verspreiders die anti-spyware aanbieders aanklaagden wegens het onterecht verwijderen van hun spyware, dit keer moeten de gewraakte bedrijven zelf in het gedaagdenbankje plaats nemen.

Tegen spywareverspreiders Direct Revenue en 180Solutions was een zogeheten class action-rechtszaak aangespannen. De rechter heeft nu bevolen dat de zaak tegen Direct Revenue doorgang mag vinden. Volgens anti-spyware activisten is dit een enorme ontwikkeling ten gunste van gefrustreerde computergebruikers.

Direct Revenue wordt onder andere beschuldigd van het installeren van reclame software zonder toestemming van de gebruiker, invasie van de privacy en het knoeien met de computer van iemand anders.

De uitspraak van de rechter komt hard aan bij de spyware verspreider die de rechter juist had verzocht om de zaak te laten vallen. Dit kan mogelijk het begin zijn van nog veel meer rechtszaken tegen andere spyware verspreiders. Inmiddels is de uitspraak ook gebruikt om 180Solutions aan te klagen, maar daar is nog niets bekend over.

Beide spyware verspreiders hebben van alles gedaan om hun imago te verbeteren. Zo heeft men foute distributiepartners de deur gewezen en de manier waarop de spyware geinstalleerd wordt aangepast, toch is dit niet voldoende aldus spyware onderzoeker Ben Edelman, die het bewijs in de zaken overweldigend noemt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.