image

Zweedse politie doet inval bij Pirate Bay-hoster

dinsdag 2 oktober 2012, 09:59 door Redactie, 5 reacties

De Zweedse politie heeft een inval bij hostingbedrijf PeRiQuito AB (PRQ) gedaan en vier servers in beslag genomen. PRQ host onder andere de servers van torrentsite de Pirate Bay. Eigenaar Mikael Viborg weet niet welke servers de autoriteiten hebben meegenomen, zo laat hij tegenover het Zweedse Nyheter24 weten.

Het hostingbedrijf host allerlei websites die anderen niet willen hosten, zoals WikiLeaks, de North America Man-Boy Love Association, Pedophile.se, de Tsjetsjeense rebellensite Kavkaz Central en het van laster beschuldigde Italiaanse blog Perugia Shock. De website van PRQ is op het moment van schrijven onbereikbaar, maar dat zou door technische problemen komen.

Door de inval zouden wel verschillende torrentsites onbereikbaar zijn, zo meldt Torrentfreak. Het gaat onder andere om torrenthound.com, linkomanija.net en tankafetast.nu, releaseblog RLSLOG.net en sportstreamingsites atdhenet.tv, hahasport.com, sportlemon.tv en stopstream.tv.

Reacties (5)
02-10-2012, 10:12 door RickDeckardt
Het hostingbedrijf host allerlei websites die anderen niet willen hosten, ....
Handig! 1x invallen en al die rotzooi van 't net! [ironieteken]
02-10-2012, 10:58 door Wim ten Brink
Door RickDeckardt:
Het hostingbedrijf host allerlei websites die anderen niet willen hosten, ....
Handig! 1x invallen en al die rotzooi van 't net! [ironieteken]
Inderdaad. Helaas is een groot deel van die rotzooi wettelijk gezien gewoon legaal. Gewoon een vorm van censuur en intimidatie, dus. En waarschijnlijk is deze gehele operatie weer aangestuurd door een stelletje eikels aan de andere kant van de oceaan die zo'n grote mond hebben over vrijheid van menings-uiting, maar dan alleen binnen eigen grenzen...
02-10-2012, 13:14 door Anoniem
als je daar binnenkoment blijkt het ook binnen hun eigen grenzen niet te tellen.

maarre, was piratebay niet al een paar maanden weg daar?
02-10-2012, 13:33 door rsterenb
Door WorkshopAlex: [...] door een stelletje eikels aan de andere kant van de oceaan die zo'n grote mond hebben over vrijheid van menings-uiting, maar dan alleen binnen eigen grenzen...[/quote]
Ook niet binnen eigen landsgenzen hoor.. Voor je het weet ziet Homeland Security je als een bedreiging voor de staat. Probeer het maar eens uit.
03-10-2012, 10:12 door Anoniem
TPB ligt eruit in ieder geval. FXP gaat nog eens heel groot worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.