image

Panda Security gehackt uit wraak over LulzSec-arrestaties

woensdag 7 maart 2012, 10:19 door Redactie, 5 reacties

Aanvallers hebben uit wraak over de arrestaties van verschillende LulzSec-leden zo'n dertig websites en subdomeinen van het Spaanse anti-virusbedrijf Panda Security gehackt. De virusbestrijder zou actief met opsporingsdiensten hebben samengewerkt om hacktivisten en leden van Anonymous op te sporen. "Ze hebben geholpen om 25 Anonymous-leden in verschillende landen achter de tralies te krijgen en namen actief in onze IRC-kanalen waar ze anderen probeerden te achterhalen", zo is in de verklaring te lezen.

De verklaring stond op de gehackte websites, die inmiddels offline zijn gehaald, en is ook op Pastebin.com te vinden. De aanvallers stellen verder dat er een backdoor in de virusscanners van Panda zit en dat het bedrijf heeft bijgedragen aan het opsporen van activisten. "Niet eens hackers, gewone mensen die afstand nemen van de ongerechtigheid die in hun landen plaatsvinden."

De Spaanse virusbestrijder plaatste gisteren een bericht op het eigen weblog "Where is the lulz now?", maar ook het weblog is inmiddels offline gehaald. Op de website van het bedrijf, die nog wel operationeel is, is geen verklaring over de aanval te vinden.

Reacties (5)
07-03-2012, 11:55 door KwukDuck
Wie had dat nou verwacht?
07-03-2012, 12:08 door Patio
Klikkers die een bedreiging vormen voor internetvrijheid worden gestraft. Het is een voortdurende strijd tussen hacjers en beveilingingsdiensten. Het is net het echte leven waar de politie alles uit de kast moet halen om mensen die de maximumsnelheid heel ruim overschrijden. Zeno wist al dat dit heel paradoxaal is. Absurd en tijd- geld- en energieverspilling.

Laat iedereen toch gewwon eigen verantwoordelijkheid nemen als je zo verknocht bent aan vrijheid. Twee regeringspartijen hebben dat woord in hun naam, maar leggen het alleen tot voordeele van zichzelf uit.

Je kunt die nooit op een ander afschuiven of deze nu agent is van de (rijks)politie, een commerciële of privé (Open Source misschien wel...) beveiliging, fysiek of virtueel. Allemaal één pot nat ;-).
07-03-2012, 12:28 door SirDice
Blijkbaar missen ze sommige leden en hopen ze snel te worden herenigd (in de gevangenis welteverstaan).
07-03-2012, 12:41 door Anoniem
Ach, dit is allemaal nog kinderspel. Wachten is op de cellen vol mega-hackers en stoottroepen en anonymous-agents die ook nog een beetje getraind zijn in het rambo en James Bond werk om zo de CIA, FBI en andere inlichtingendiensten te snel af zijn.
= Kat en muisspel. Maar ik weet wel wie er gaat winnen. Zie Libie, Tunesie en het wankelen van (wit) Rusland, China.
Ook in NL zijn er al van dit soort cellen. En nee, ze zitten niet in Soest.
Je kan een idee (world abracadabra me say open sesame) niet uitroeien.
07-03-2012, 13:21 door Anoniem
Het leuke is dat bedrijven die hun beveiliging niet op orde door jarenlang te bezuinigen op ICT nu lopen te huilen dat ze gehackt worden. Ik praat hacking niet goed maar het is wel *** hun eigen schuld.
En dan een bericht naar buiten brengen dat het "maar" een simpele webserver was. Misschien een honeypot?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.