image

Mozilla wil Firefox 3.6-gebruikers upgraden

dinsdag 4 oktober 2011, 12:30 door Redactie, 8 reacties

Mozilla zal donderdag gebruikers van Firefox 3.6.23 vragen of ze naar Firefox 7.0.1 willen upgraden. Het gaat om een vrijwillige upgrade, die de browserontwikkelaar ook bij versie 4 en 5 uitvoerde. "Niks nieuws", zegt Firefox release manager Christian Legnitto. De aangeboden upgrade is onderdeel van een oud release proces dat Mozilla al drie jaar toepast.

De waarschuwing betekent niet dat Firefox 3.6 niet meer wordt ondersteund. Het is met name bedoeld voor Firefox-gebruikers die niet weten dat er een nieuwe versie is. Wie de upgrade weigert kan gewoon Firefox 3.6 blijven gebruiken, totdat Mozilla een nieuwe waarschuwing verstuurt. Bij bedrijven die de major updates hebben uitgeschakeld, zullen gebruikers geen waarschuwing zien. Wel verschijnt er een bericht als Firefox 3.6.24 beschikbaar is. Deze versie staat voor 8 november gepland.

"Gebaseerd op vorige aangeboden updates, verwachten we dat een groot percentage van de gebruikers deze nieuwe versie zal installeren. We houden de gegevens nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat er geen onverwachte problemen ontstaan", merkt Legnitto op.

Reacties (8)
04-10-2011, 13:33 door Anoniem
Mijne heren,
Update thunderbird geinstalleerd maar weer niet compatable met vorige versie 7.35.
Update ongevraagd uitgevoerd. Hoe draai ik teug naar vorige versie zodat ik spamfither kan blijven gebruiken
04-10-2011, 14:45 door Anoniem
Is er bekend tot wanneer 3.6 wordt ondersteund met beveiligingsupdates?
04-10-2011, 17:20 door Anoniem
@Anoniem Als ik kijk naar https://wiki.mozilla.org/Enterprise/Firefox/ExtendedSupport:Proposal en we van uit gaan dat de schatting daar een beetje kloppen (waar bij staat: onder voorbehoud) dan waarschijnlijk tot/met het zelfde moment dat Firefox 10 of Firefox 11 uit komt, Firefox 7.0.1 is net uitgekomen.
04-10-2011, 17:51 door Anoniem
sinds firefox die nieuwe layout gebruikt is firefox niet meer te gebruiken op xp en dat is zeer vervelend, omdat ik een xp user ben, want packerdbell heeft geen goede windows drivers voor mijn laptop....

daarom ben ik maar op chrome van google overgestapt en dat bevalt me zeer (zelfs beter)...
04-10-2011, 18:09 door spatieman
dus mozilla gaat mij een 100% GARANTIE geven dat al mijn plugins werken in 7.x ?
zo nee, (cencuur).
04-10-2011, 19:21 door cyberpunk
Door spatieman: dus mozilla gaat mij een 100% GARANTIE geven dat al mijn plugins werken in 7.x ?
zo nee, (cencuur).

Ik vermoed dat je extensies bedoeld ipv plug-ins, maar dat test je toch gewoon zelf zeker? Download Portable Fx 7.x, gooi je profiel erin en kijk of je extensies nog werken. Of kijk op de add-ons pagina's of er al een compatibele versie is. Zijn er die niet werken, dan probeer je het gewoon even met Add-on Compatibility Reporter. Werkt het dan nog niet, dan blijf je gewoon werken met 3.6.x
04-10-2011, 19:56 door Anoniem
ik gebruik de plugins reload every. Deze heb ik voor het automatisch updaten van de website van mijn werkgever nodig. Anders moet ik iedere keer dit handmatig doen, hetgeen niet wenselijk is
Zit deze ook op FF 7.0.1
28-10-2011, 10:08 door Anoniem
Geachte

Ik gebruik Mozilla aangezien het programma SOFISTA van de de Nationale Bank problemen heeft met de versie 7.*
Anderzijds weigert de BTW administratie haar programma aan te passen zodat BTW aangiften electronisch vesturen eveneens onmogelijk is.
Ten derden een certificaat de perfect werkte zowel voor de NBB als BTW administratie is ongeldig sinds ik een nieuwe ID kaart heb en onmogelijk te verwijderen (met mijn beperkte kennis). Een nieuw certificaat onder Mozilla 3.6 werkt perfect
Begrijpt u mijn probleem of moet ik een nieuwe computer aanschaffen zonder van de licentie problemen " WINBOOKS en OFFICE" te spreken.
Computer worden meer en meer een hindernissen piste.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.