image

Mozilla wil nieuwe Firefox nog sneller uitbrengen

woensdag 21 september 2011, 13:19 door Redactie, 7 reacties

Mozilla overweegt om nieuwe Firefox-versies niet elke zes weken, maar nog sneller uit te brengen. Dat heeft Mozilla projectmanager en Firefox "release manager" Christian Legnitto laten weten. Hij reageerde op een vraag van een ontwikkelaar die vroeg of het mogelijk was om nieuwe versies nog sneller uit te brengen. "Ja, ik denk dat we in de toekomst zeker de cyclus zullen verkorten", aldus Legnitto op de Mozilla mailinglist.

Hij merkt tevens op dat dit niet op korte termijn zal gebeuren, aangezien de zes weken die Mozilla nu hanteert al voor de nodige problemen zorgen. Bedrijven klagen dat ze hierdoor te weinig tijd krijgen om nieuwe versies te testen en het zorgt voor compatibiliteitsproblemen met add-ons, omdat veel ontwikkelaars hun uitbreidingen niet zo snel voor nieuwe versies aanpassen.

Reacties (7)
21-09-2011, 15:38 door Marius
En niet alleen op het werk problemen, thuis iets te snel geclicked waardoor er direct meerdere plugins omvallen. Een optie voor het downgraden zit er (volgens mij) niet in, wat betekend dat je alsnog een eerdere versie moet downloaden en installeren.

Maar verder niets dan lof over mozilla, ze zullen nog wel eens moeten nadenken om speciaal voor bedrijven een ander update model te hanteren (bedrijven lopen vanwege het testwerk toch doelbewust circa 6 maanden achter)
21-09-2011, 16:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-09-2011, 17:00 door Anoniem
Het is telkens weer een nachtmerrie van incompatibele plugins.
21-09-2011, 17:39 door Anoniem
Voor thuisgebruik is het op zich geen drama en als de plugins niet al te obscure dingen doen (of bijzonder brak gecode zijn) horen ze niet zomaar om te vallen.

Voor bedrijven is het wel een probleem en vind ik het ook best dom van Mozilla. Firefox was de enige browser die iets in beweging wist te krijgen in de corporate omgevingen. Het duurde ongeveer tot Firefox 3 voordat je het geïnstalleerd op je workstation kreeg binnen het gemiddelde bedrijf maar dan had je ook eindelijk een recente browser.
Nu slopen ze dit weer met dit release-schema zonder hier ook maar bij stil te staan met het stupide verantwoording: "de enterprise markt is niet waar we ons op richten".
Mozilla moet iets van een Ubuntu-achtig LTS-schema gaan hanteren als ze de enterprise markt willen behouden wat nog best een aardig stukje install-base is ook al ontkennen ze dat zelf.

Google's Chrome heeft net zo'n moordend release-tempo en daar merk je dit geklaag niet, simpelweg omdat het daar altijd zo is geweest. Met Mozilla gaat het gewoon even duren eer iedereen de knop om heeft gezet.
21-09-2011, 20:52 door d4mn
Doelloos ... en dan net doen of je veel sneller ontwikkelt als de concurrent ? Hoe meer versies hoe minder major de upgrades zijn ... Heb niet het idee dat er nou zoveel veranderd per major release.

Inderdaad zoals Marius hierboven al meldt, tis natuurlijk drama als je zo'n hobby-product (vind het wel een beetje zo overkomen) op je werk MOET gebruiken .. Ben dus fervent firefox 3.* gebruiker ;)
22-09-2011, 09:18 door Anoniem
Dit was echt de druppel.
Ik laat Firefox voor wat het is en stap gewoon weer terug naar Internet Explorer.
Tenminste een reguliere methode van update releases en geen gezanik.

Firefox heeft echt geen plaats in een zakelijk leven.
Leuk voor de mensjes die op versie nummers letten en denken dat hoger altijd beter is.
Amerikanen dus.

Laat het aan een vrouw over om een goed product te vernaggelen.
22-09-2011, 22:31 door Anoniem
net zo lang doorgaan met nieuwe versies uitbrengen tot dat de niet serieuze developers afhaken :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.