image

Nieuwe pinpas kwetsbaar voor skimmers

dinsdag 2 augustus 2011, 10:29 door Redactie, 10 reacties

Het ondersteunen van oude standaarden zorgt ervoor dat de nieuwe pinpas nog steeds kwetsbaar voor skimmers is, aldus onderzoekers. Andrea Barisani en zijn collega's zullen deze week tijdens de Black Hat conferentie laten zien dat het chip-en-PIN systeem, dat de standaard in Europa en Azië wordt, eenvoudig is aan te vallen. Het probleem is dat het systeem "legacy" transacties ondersteunt, waaronder het versturen van de pincode in platte tekst. Door het aanbrengen van een skimapparaat kan een aanvaller de kaartgegevens onderscheppen.

De problemen zijn onder andere aanwezig in het EuroPay-Mastercard-Visa (EMV) systeem dat wereldwijd wordt uitgerold. EMV ondersteunt drie soorten kaarten, de oudere magneetstripkaarten, de huidige chipkaarten en de veiligere chipkaarten. Skimmers kunnen transacties echter via de onveiligste methode laten lopen, zo waarschuwt Barisani. "EMV is stuk. Om het probleem op te lossen, moeten ze de standaarden veranderen en comptabiliteit met oudere kaarten laten vallen."

Oplossing
EMV ondersteunt drie standaarden: statische gegevensauthenticatie, een upgrade van de oudere magneetstripkaarten, dynamische gegevensauthenticatie, een veiligere implementatie die een encryptiesleutel gebruikt om de transacties onleesbaar te maken, en een gecombineerde gegevensauthenticatie, die strengere beveiligingsmaatregelen implementeert.

Een skimmer die een skimapparaat op de automaat kan aanbrengen, kan de onderhandeling tussen de terminal en de pinpas van de klant controleren. Voor consumenten is het echter onduidelijk welke authenticatiemethode wordt gebruikt, aldus de onderzoeker. Hoewel het bonnetje het soort transactie weergeeft, kan de skimappatuur dit manipuleren.

Volgens Barisani hoeven consumenten niet op korte termijn een oplossing te verwachten. Het vervangen van de magneetstrip met alle beveiligingsproblemen duurde meer dan tien jaar. "Het achterlaten van de magneetstrip heeft lang geduurd. Dus als de EMV-problemen niet in de initiële implementatie worden opgelost, dan zullen de beveiligingsproblemen lange tijd aanwezig zijn."

Reacties (10)
02-08-2011, 11:03 door Preddie
Die nieuwe vorm van pinnen is ronduit irritant, het duurt lang, het komt regelmatig voor dat je kaart niet gelezen kan worden en dan nog maar niet spreken over de klanten die na de betaling hun pas vergeten of afbreken in het apparaat ...
02-08-2011, 11:18 door Anoniem
Oud nieuws, is op Hack in The Box 2011 Amsterdam 2 maanden geleden al gepresenteerd:
Wat men trouwens vergeet is dat er in NL een online verificatie nodig is waardoor skimmen niet werkt in Nederland.
Met creditcards werkt het trouwens wel.

http://conference.hackinthebox.org/hitbsecconf2011ams/materials/D2T1%20-%20Daniele%20Bianco%20and%20Adam%20Laurie%20-%20Credit%20Card%20Skimming%20and%20PIN%20Harvesting%20in%20an%20EMV%20World.pdf
02-08-2011, 11:37 door Anoniem
De platte tekst onveiligheid was al langer bekend. Niks nieuws dus.
02-08-2011, 12:30 door Anoniem
Klopt niet helemaal: de fall-back in geval van uitval skipt de online verificatie. Dus leg het systeem plat en forceer een fallback...
Ook daar is echter over nagedacht en men doet dit hoewel het vrijwel - niet geimplementeerd - per machine kan alleen bij landelijke grote storingen.
Over oud nieuws:
De kwetsbaarheden in EMV waren in 2001 al bekend (zat er heel, heel erg dicht op) en genotuleerd in het EMV overleg.
Een paar cijfers:
Fraude in 2001/2 was 3.000.000 niet of moeilijk recoverable.
Fraude in 2010 was 30.000.000 niet of moeilijk recoverable.
Kwestie van business case: het snijdt geen hout aan dergelijke verwaarloosbare bedragen aandacht te besteden.
Met EEN maar... publiciteit en reputatieschade. Die is al snel even hoog voor zelfs een klein bankje.

Door Anoniem: [/iWat men trouwens vergeet is dat er in NL een online verificatie nodig is waardoor skimmen niet werkt in Nederland.
[/quote]
02-08-2011, 17:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-08-2011, 21:45 door Anoniem
Wat veel irritanter is, is dat sommige mensen menen dat de magneetstrip info OOIT iets met security te maken heeft gehad!
En dat er zelfs op dit forum nog mensen zijn die daar in geloven.
Vaut!

- Magneetstrip heeft drie sporen waarvan er meestal twee worden gebruikt. Info is pure ascii, uitleesbaar met casetterecorder kop en alleen bedoeld ter versnelling van het betaal proces. Later is er iets aan veiligheid gedaan door een HICO voorloopspoor (extra hoge magnetische stroom) maar de helft van de apparatuur ziet dat niet eens. De magneetstrip mag nooit geassocieerd worden met secure betalen, nooit voor ontworpen, nooit voor bedoeld, soms voor misbruikt.
02-08-2011, 22:13 door Anoniem
Door Peter V: Dus...eerst wachten totdat een miljoenkostende operatie bijna is uitgerold... en nu komen klagen over security??

Sorry, maar dit slaat echt nergens meer op.
Zo duur was het niet hoor... Meer kwestie van remmende voorsprong: de beslissers in Nederland waren er niet echt happig op om de goede infra om te zetten naar EMV. Die pasjes zijn daarom op de normale manier (gem 1 per 3-4 jaar pp) vervangen. Bovendien is de prijs van de chip nu gedeeld door tien vergeleken met 2000-2002. Dus dat heeft de banken niets extra's gekost.
Aan de infra hoefde ook weinig te gebeuren: de infra (back-end, ik heb het hier niet over windows NT embedded op de terminals) software was al goed (en bij mijn weten nooit gecompromitteerd geweest) en de aanpassingen aan de automaten was in 2007 al afgerond. De POS toestellen in de winkels is een ander verhaal, maar dat betalen de banken niet, maken ze zelfs winst op.

Positief:
In ieder geval is EMV wel ontworpen met enige notie van security in mind.
De infra in Nederland is heel erg volwassen en bepaald future proof gebleken.
03-08-2011, 02:13 door Anoniem
Het gaat over het skimmen van smartcards er is een skim interface gemaakt voor ATM
03-08-2011, 08:57 door Preddie
aparte mensen die hier reacties waarderen :

http://www.nu.nl/geldzaken/2580709/consumenten-vergeten-pasje-bij-nieuwe-pinnen.html
03-08-2011, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat over het skimmen van smartcards er is een skim interface gemaakt voor ATM
De card is maar een deel van het systeem, dumb of smart. De rest van dat systeem hoort skim interfaces te kunnen opvangen. Of dat nou procedureel is, implementatief of anders. Dat er dus een skim interface is zegt de betrokkenen niet zoveel, dat is slechts een klein deel, alleen de techniek. Het gaat er meer om of de procedures én de techniek in orde is.
Aan skimmen opzich kan wellicht gedurende korte tijd wat geld door inbdividuen worden verdiend. Het kan wellicht ook leiden tot reputatieschade. Het heeft tot dusverre echter nooit geleid tot enige directe economische schade van betekenis. Zie de cijfers. Skim interface? Wat dan? Het is gewoon openlijk verkrijgbare standaard hardware. Dan moet je dus net als met de magneetcard rips je devices tamper proof proberen te maken. Dat is niet anders dus, of het nu een smartcard of een magneetstrip is. Zucht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.