image

ING waarschuwt voor inloggen via e-mail

donderdag 7 april 2011, 11:56 door Redactie, 8 reacties

Klanten van ING die inloggen om te kunnen internetbankieren, krijgen voortaan een waarschuwing voor internetcriminelen te zien. In het bericht wordt geadviseerd om nooit via e-mail in te loggen. "Log nooit in via een e-mail. Als u gaat internetbankieren, log dan altijd zelf in via ING.nl. Zo eenvoudig is het om een internetcrimineel te slim af te zijn", aldus de bank. Die laat verder weten dat het klanten nooit vraagt om op Mijn ING in te loggen.

De waarschuwing bevat nog aanvullende tips over het herkennen van "nep e-mails", hoe de klant hierop moet reageren en wat er moet worden gedaan als men toch op een link in de e-mail heeft geklikt of gegevens heeft ingevuld. Pas dan kunnen klanten doorgaan met het inloggen op Mijn ING. De afgelopen weken vonden er verschillende phishingaanvallen op ING-klanten plaats.

Reacties (8)
07-04-2011, 12:05 door svenvandewege
Hopelijk hebben ze dat afspraakje met paypal over het doen van transacties zonder tancodes ook aangepakt.
07-04-2011, 12:16 door Anoniem
Die waarschuwing kunnen ze beter per post versturen (email wordt misschien niet vertrouwd). Ik bedoel te zeggen dat men bovenstaande melding mogelijk niet op tijd ziet, omdat de phising emails me om ook om de oren vliegen en er toch een kans is dat er ingetrapt wordt.
07-04-2011, 12:27 door spatieman
/sarcasme.
Ja maar, ! het emailtje komt van de ING af !!
07-04-2011, 12:36 door Anoniem
"Als u gaat internetbankieren, log dan altijd zelf in via ING.nl. Zo eenvoudig is het om een internetcrimineel te slim af te zijn", aldus de bank."

Het helpt wellicht tegen kwaadaardige emails, maar niet tegen banking trojans die zich in het geheugen van een PC bevinden. Wat dat betreft vind ik dit soort uitspraken misleidend; men geeft een vals gevoel van veiligheid.
07-04-2011, 14:59 door Anoniem
Door Anoniem: "Als u gaat internetbankieren, log dan altijd zelf in via ING.nl. Zo eenvoudig is het om een internetcrimineel te slim af te zijn", aldus de bank."

Het helpt wellicht tegen kwaadaardige emails, maar niet tegen banking trojans die zich in het geheugen van een PC bevinden. Wat dat betreft vind ik dit soort uitspraken misleidend; men geeft een vals gevoel van veiligheid.

Mee eens. 2-factor authenticatie ook bij het inloggen is beter, ING gooi je huidige systeem op de schop en kom met iets veiligers
07-04-2011, 21:21 door Anoniem
dit heeft bijna 3 weke nodig gehad eer het er dus kwam. en toen ware die mails al aan het bine kome hoor. had wel wat snel mogen zijn vind ik;
25-06-2011, 07:06 door Anoniem
Mijn mobiel stond vol met eindeloze telefoon berichten 'van onbekende' dus heb ik alles gewist. Wil inloggen ING, kan niet want er schijnt om een nieuw inlognummer te zijn gevraagt. Het tijdelijke inlognummer was als sms-je verstuurd. Weg dus en had niet om een nieuwe gevraagd.
04-10-2011, 18:03 door Anoniem
Is dit een grap?? Ik ga hier niet op in!

Geachte klant,

Wegens toenemende internetcriminaliteit is de ING momenteel druk bezig met technische werkzaamheden aan internet bankieren.
De ING stelt hoge eisen aan de veiligheid. Een team van specialisten past diverse veiligheidsmethodes toe die continu worden verbeterd.
Om de veiligheid van uw internet bankieren te verbeteren wordt nieuwe beveiligings-software geïnstalleerd.
Hiermee willen wij voor u het internet bankieren nog beter en veiliger maken, zodat u in de toekomst zorgenloos gebruik kunt maken van onze diensten.
Hiervoor dient u uw gegevens opnieuw te bevestigen via onderstaande link:


U kunt hier inloggen met uw 'Mijn ING' gebruikersnaam en paswoord. Na de bevestiging van uw gegevens zal er een automatische update plaatsvinden in ons systeem waarna wij contact met u op zullen nemen voor de laatste instructies.
Wij danken u vriendelijk voor uw tijd en uw medewerking.

http://ing.6icsx.co.in/Inloggen%20Mijn%20ING.htm


Met vriendelijke groet,

ING bank, afdeling Internet Bankieren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.