image

Mozilla securitychef: Apple moet leren communiceren

dinsdag 16 september 2008, 13:10 door Redactie, 1 reacties

Apple gedraagt zich op het gebied van communicatie nog altijd als een kluizenaar, stelt Mozilla securitychef Window Snyder. Zo tasten zelfs onderzoekers in het duister of Apple gemelde beveiligingslekken onderzoekt, of het aan patches werkt en welke interne processen het gebruikt om de veiligheid van haar producten te verbeteren. Microsoft, de vorige werkgever van Snyder, doet dit wel. "De industrie heeft veel meer vertrouwen in wat Microsoft doet omdat het begon te communiceren en te delen over wat het deed." Apple kan op dit gebied nog het nodige verbeteren.

Snyder omschrijft zichzelf als een Mac-fan, maar is teleurgesteld in de houding van het bedrijf. "Een van mijn grootste problemen met Apple is dat we niets horen over wat ze met security doen. Ik zou meer vertrouwen hebben als ze hierover communiceren." Apple wil dan niemand in de keuken laten kijken, dit komt uiteindelijk niemand ten goede. "Laten zien dat je verstandige dingen doet en andere mensen laten beoordelen of het wel verstandige processen zijn, helpt ons als security industrie om vertrouwen te ontwikkelen en helpt consumenten bij het herkennen van vendors die verstandige dingen doen. Het is pijnlijk om op marketingcijfers te vertrouwen om te bepalen of iets veilig is of niet."

Het is niet de eerste keer dat Apple op de gebrekkige communicatie wordt gewezen. De beveiligers van Stopbware.org waren ook niet over de houding van het bedrijf te spreken.

Reacties (1)
07-11-2008, 10:55 door Anoniem
Gossie...hoe zou het toch komen dat er weinig tot geen virussen bij apple voorkomen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.